Fotball-VM 2019

Sterke reaksjoner på VAR-avgjørelse: - Dette var en skammens seier

Franske medier kaller det en skammens seier. VAR-avgjørelsen som kanskje sender Nigeria ut av VM får mange til å riste på hodet.

Nigerias spillere protesterte voldsomt da dommeren ga Frankrike en ny sjanse til å score på straffe i mandagens oppgjør. Foto: AP / Vincent Michel / NTB scanpix.
Nigerias spillere protesterte voldsomt da dommeren ga Frankrike en ny sjanse til å score på straffe i mandagens oppgjør. Foto: AP / Vincent Michel / NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nigeria holdt nullen mot VM-favoritt Frankrike i nesten 80 minutter i Norges gruppe A. Da fikk Frankrike en tilsynelatende korrekt idømt straffe, og Ngozi Ebere ble like korrekt utvist. Men så begynte kaoset.

Wendie Renard tok straffen og satte den i stolpen. Men i øret til dommer Melissa Borjas fortalte VAR-dommerne i bussen utenfor at keeper Chiamaka Nnadozie hadde beveget seg fra streken for tidlig. Renard fikk en ny sjanse og scoret.

Frankrike var allerede klare for åttedelsfinale før kampen mot Nigeria, som tapte for Norge.

– Frankrike er et bra lag som ikke trenger hjelp for å vinne. Jeg er svært skuffet. Jentene fulgte kampplanen til punkt og prikke, men så blir det ødelagt av noen vi ikke er så glade i, sa Nigerias trener Thomas Dennerby etter kampen.

Selv i franske medier var det sterke reaksjoner på avgjørelsen som kanskje sender Nigeria ut av VM.

– Dette var en skammens seier, fordi måten den kom på strider mot ideen og historien til fotballen, skriver Vincent Duluc i sportsavisen L'Équipe.

Han mener det ikke tjener Frankrike at tvilsomme dommeravgjørelser går i deres favør og skaper inntrykk av hjemmedømming. I den sammenheng nevner han straffen Frankrike fikk mot Norge etter VAR-avgjørelse, en avgjørelse han også mener var tvilsom.

Nigeria må vente på resten av kampene i gruppespillet før det blir avgjort om laget med sine tre poeng blir blant de fire beste treerne, eller om spillerne og trener Dennerby må sette seg på flyet hjem.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer