Sterke reaksjoner etter at politiet dyttet eldre mann i USA

– Skremmende, sier New York-guvernør Andrew Cuomo etter at politiet i byen Buffalo dyttet en 75-åring som falt i bakken og ble alvorlig skadd.

Et bilde fra videoen som viser hvordan 75 år gamle Martin Gugino ble dyttet av politiet i Buffalo i delstaten New York. Foto: Mike Desmond / WBFO / AP / NTB scanpix
Et bilde fra videoen som viser hvordan 75 år gamle Martin Gugino ble dyttet av politiet i Buffalo i delstaten New York. Foto: Mike Desmond / WBFO / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Hvorfor var det nødvendig? Hvor var trusselen? spurte Cuomo under sin daglige pressekonferanse fredag.

Hendelsen dagen før ble filmet av en reporter fra den lokale radiostasjonen WBFO. Mot slutten av en av en demonstrasjon mot rasisme og politivold går en eldre, hvit mann bort til politifolkene, tilsynelatende for å prate. En av politifolkene dytter ham med en batong og en annen med hånden, og mannen faller bakover og slår hodet i bakken.

Etterforskes

Politiet sa etterpå at mannen ble skadd da han snublet og falt. Etter å ha sett videoen, har imidlertid politisjef Byron Lockwood beordret etterforskning og suspendert de to tjenestemennene.

SE VIDEO: Her dytter de 75-åringen i bakken

75 år gamle Martin Gugino er nå innlagt på sykehus, og tilstanden er alvorlig, men stabil. Lokale myndigheter opplyser at han er bevisst og at de håper han blir helt bra igjen.

– Rystende

Andrew Cuomo, guvernør i delstaten New York, der Buffalo ligger, kaller hendelsen støtende og skremmende. Ordfører Byron Brown i Buffalo skriver på Twitter at både han og politisjefen er rystet over videoen.

Den siste uken har det vært både fredelige demonstrasjoner og opptøyer mange steder i USA i kjølvannet av drapet på George Floyd. Den 46 år gamle afroamerikanere døde da han ble brutalt pågrepet av politiet i Minneapolis.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer