Sterk vind og nedbør fører til trafikkproblemer flere steder

Det har vært sterk vind og mye nedbør flere steder i landet i dag. Trær er blåst ned, og veier har blitt sperret. Folk bes om å kjøre forsiktig.

Nedbør i Oslo. Foto: NTB.
Nedbør i Oslo. Foto: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag morgen la Vegtrafikksentralen Vest ut flere meldinger om trær som har havnet i veibanen.

I Vestby rykket brannvesenet ut ved 7.30-tiden for å fjerne et tre som hadde veltet over Johan Herman Wessels vei. Like før klokken 8 søndag morgen rykket brannvesenet ut til Ås i Follo, hvor et tre har veltet over veien og truffet et hus. Det er ikke meldt om skadde.

I Arendal har et tre blåst ned og sperrer Skilsøveien i begge kjørefelt. Klokken 9.30 melder politiet i Agder om et tre som har blåst ned i veibanen ved Tveit i Kristiansand.

En politipatrulje rapporterte om ras over E6 i Drivdalen mens de var på stedet, skriver politiet i Trøndelag på Twitter.

E6 mellom Oslo og Trondheim over Drivdalen, rundt tre kilometer nord for Kongsvoll, er derfor stengt. Vegtrafikksentralen samt geolog er varslet for å vurdere forholdene. Det anbefales å kjøre riksvei 3 gjennom Østerdalen i stedet.

Riksvei 13 Bredvika mellom Tau og Sand, var også midlertidig stengt på grunn av et steinras. Veien er nå ryddet og åpen for fri ferdsel.

Meteorologene har advart om uværet som preger søndagen over store deler av Vest- og Østlandet.

– Søndagen blir søkkvåt østafjells med 50 til 70 millimeter på 24 timer, skriver de på Twitter.

Det er oransje farenivå for flom på Ringerike og Hadeland og i Oslo og områdene i nærheten.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer