Filippinene:

Stenger grensene for turister igjen

I forrige uke kunngjorde Filippinene at de ville åpne grensene for turister, men på grunn av omikronvarianten blir denne avgjørelsen midlertidig stanset.

Filippinske helsearbeidere lar seg vaksinere, i et land der vaksineringen mot covid-19 går langsomt. Foto: Aaron Favila / AP / NTB
Filippinske helsearbeidere lar seg vaksinere, i et land der vaksineringen mot covid-19 går langsomt. Foto: Aaron Favila / AP / NTB Vis mer
Publisert

Turister skulle få slippe inn fra 1. desember, men risikoen for å slippe inn den nye varianten i et land der mesteparten av befolkningen er uvaksinert, førte til at helsemyndighetene snudde.

Turisme er en viktig næring for den filippinske økonomien og utgjorde nær 13 prosent av bruttonasjonalprodukt (BNP) i 2019. Den gang var det nærmere åtte millioner turister som besøkte landet. I fjor falt tallene til 5,4 prosent av BNP og 1,48 millioner turister.

Drøyt en tredel av Filippinenes 110 millioner innbyggere er vaksinert.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer