Steinkjer-påkjørselen: 30 personer er avhørt

Politiet har avhørt 30 personer og planlegger enda flere avhør etter den dødelige påkjørselen i Steinkjer natt til 9. april.

En mann i slutten av 20-årene er varetektsfengslet i to uker etter å ha kjørt en bil inn i en folkemengde i Steinkjer. En 21 år gammel mann ble drept i hendelsen. Foto: Joakim Halvorsen / NTB
En mann i slutten av 20-årene er varetektsfengslet i to uker etter å ha kjørt en bil inn i en folkemengde i Steinkjer. En 21 år gammel mann ble drept i hendelsen. Foto: Joakim Halvorsen / NTB Vis mer
Publisert

I en pressemelding tirsdag skriver politiet at de fortsatt etterforsker saken med full styrke. Den siktede mannen i slutten av 20-årene ble mandag varetektsfengslet i to uker.

– Føreren av bilen er siktet for uaktsomt drap og siktelsen vurderes fortløpende ut fra hva etterforskningen bringer fram. Det er også sentralt å avklare hvem som er vitner og om det er flere fornærmede i saken, sier politiadvokat Line Dreier Ramberg i Trøndelag politidistrikt.

Politiet opplyser at det er gjort avhør av over 30 personer. Det er planlagt flere vitneavhør fremover. Politiet jobber også med innhenting av annen kameraovervåking og sikring og gjennomgang av andre digitale bevis.

Blant annet vil politiet kartlegge hvem som var hvor da bilen kjørte opp på fortauet, og de ønsker fortsatt at personer som har opptak fra dashbordkamera melder seg til politiet.

– Dette gjelder opptak i Steinkjer sentrum fra kl. 00:30 til 02:30 natt til 9. april, skriver politiet.

21 år gamle Sigve Bremset ble drept i påkjørselen i Steinkjer natt til søndag. To andre personer ble lettere skadd i hendelsen.

(©NTB)

Mer om