Steinblokk ved E18 sprengt

Steinblokka i fjellsiden ved E18 i Larvik er sprengt. Det er fortsatt uklart når veien kan åpne.

Fjellblokka som sto igjen etter raset ved E18 ved Bommestad i Larvik, ble sprengt tirsdag formiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Fjellblokka som sto igjen etter raset ved E18 ved Bommestad i Larvik, ble sprengt tirsdag formiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sprengingen ble gjennomført av Statens vegvesen klokken 9.27 tirsdag.

Før sprengingen var det etablert en sikkerhetssone på minst 250 meter. Det var plassert ut et stort antall vakter for å holde skuelystne på god avstand, og de nærmeste naboene samt en barnehage ble varslet med SMS før sprengingen. Det var også innført droneforbud i området, opplyser Statens vegvesen.

Vegvesenet håper fortsatt på å få åpnet for trafikk i begge retninger i nordgående løp på E18 i løpet av uka, men hvor raskt dette kan skje, er avhengig av resultatet av sprengingen. Klokken 12 tirsdag skal det avholdes et statusmøte der dette skal vurderes.

Etter sprengingen må fjellet renskes, og deretter skal Vegvesenet vurdere omfanget av det videre arbeidet for å få ryddet veien og sikret fjellet, og ikke minst om det vil være nødvendig med ytterligere sprenging for å få fjernet mer masse.

E18 har vært stengt etter steinraset som gikk ved innkjøringen til Larviktunnelen fredag. Ingen ble skadd i raset.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer