Draps- og terrorsiktet Philip Manshaus

Stefaren til Johanne Zhangjia Ihle-Hansen får ikke bistandsadvokat

Faren til draps- og terrorsiktede Philip Manshaus – stefaren til jenta 21-åringen er siktet for å ha drept – får ikke oppnevnt bistandsadvokat.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det har Asker og Bærum tingrett besluttet etter at advokat Vibeke Hein Bæra ble begjært oppnevnt som bistandsadvokat, skriver Budstikka.

Philip Manshaus (21) er siktet for å ha drept sin 17 år gamle stesøster Johanne Zhangjia Ihle-Hansen før han dro videre til Al-Noor-moskeen i Bærum for å begå det politiet mener er en terrorhandling. Stesøsterens mor har fått oppnevnt Elisabeth Hagen, mens hennes stefar – Manshaus' far – ba om å få Bæra oppnevnt som sin bistandsadvokat.

Asker og Bærum tingrett er ikke tvil om at stefaren kan ha behov for juridisk hjelp i den ekstraordinære situasjonen som har oppstått. Men det er ikke nok:

– Som stefar har han ikke «foreldreansvar» og er heller ikke «etterlatt» i lovens forstand. Han faller ikke inn under lovens ordlyd, og det faktum at han i noen grad befinner seg nær lovens begrep er ikke tilstrekkelig til at bistandsadvokat skal oppnevnes, heter det i rettens begrunnelse.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer