Statsminister Erna Solberg (H) på vei inn i statsministerbilen under ID-feiring i Valhall i Oslo. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H) på vei inn i statsministerbilen under ID-feiring i Valhall i Oslo. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Statsministerens kontor ber statsråder droppe kollektivtransport

Av sikkerhetshensyn ber Statsministerens kontor (SMK) statsrådene om å droppe private reiser med kollektivtransport i større norske byer, skriver Aftenposten.

Publisert

Det fremgår av nye «retningslinjer for transport av regjeringens medlemmer» fra SMK, som avisa har fått innsyn i.

I stedet for kollektivtrafikk oppfordres statsrådene til å bruke regjeringens biltjeneste eller ta drosje på departementets regning, heter det i retningslinjene som ble sendt til statsrådene 3. juli.

De nye retningslinjene kommer etter at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i vår ble bedt om å gjøre en ny vurdering av kollektivbruk.

Tidligere har regelen vært at regjeringens biltjeneste bare skal brukes i tjeneste og når det oppstår spesielle tilfeller, men i de nye reglene kan statsrådene be om å få bruke biltjenesten til private formål hvor de ellers ville benyttet offentlige transportmidler.

Statsministerens kontor viser til løpende dialog med PST og Politidirektoratet om de nye sikkerhetstiltakene. PST sier til avisa at de ikke vil kommentere råd og anbefalinger om sikkerheten til myndighetspersoner.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.