RØDT NIVÅ I NEW ZEALAND:

Statsministeren avlyser bryllup

Statsminister Jacinda Ardern ble søndag tvunget til å avlyse sitt eget bryllup da hun skjerpet coronarestriksjonene i møte med et utbrudd av omikronvarianten.

New Zealands statsminister er en av dem som blir rammet når landet innfører rødt nivå for å håndtere et smitteutbrudd av omikronvarianten. Foto: Mark Mitchell / New Zealand Herald via AP / NTB
New Zealands statsminister er en av dem som blir rammet når landet innfører rødt nivå for å håndtere et smitteutbrudd av omikronvarianten. Foto: Mark Mitchell / New Zealand Herald via AP / NTB Vis mer
Publisert

– Bryllupet mitt vil ikke gå som planlagt, bekreftet hun etter å ha gitt detaljer om de nye restriksjonene, som blant annet innebærer en grense på 100 fullvaksinerte personer på arrangementer.

– Jeg har nettopp sluttet meg til mange andre newzealendere som har hatt en slik opplevelse på grunn av pandemien, og jeg er så lei meg for alle som er fanget i det scenarioet, sier Arden.

Landet har registrert ni tilfeller av den mer smittsomme coronavarianten omikron og innførte fra søndag restriksjoner på rødt nivå.

I tillegg til antallsbegrensninger, er munnbind igjen påbudt på offentlig transport og i butikker. Restriksjonene gjelder i første omgang til slutten av februar.

New Zealand har registrert 15.104 smittetilfeller og 52 dødsfall siden starten av pandemien.

Svært strenge innreiseregler og raske nedstenginger har kjennetegnet øylandets coronahåndtering de siste to årene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer