Australia:

Statsminister beklager overgrep i parlamentet

Australias statsminister ba tirsdag om unnskyldning for omfattende seksuell trakassering, overgrep og mobbing av politiske ansatte.

Australias statsminister Scott Morrison har bedt om unnskyldning for en ukultur av mobbing og overgrep i parlamentet. Foto: Mick Tsikas/AAP Image via AP/NTB
Australias statsminister Scott Morrison har bedt om unnskyldning for en ukultur av mobbing og overgrep i parlamentet. Foto: Mick Tsikas/AAP Image via AP/NTB Vis mer
Publisert

Unnskyldningen ble framført et år etter at høyprofilerte voldtektsanklager rystet parlamentet.

Scott Morrison henvendte seg til lovgivere og ba direkte om unnskyldning til en tidligere ansatt, Brittany Higgins, som sa at hun ble voldtatt av en mannlig kollega på et ministerkontor i 2019.

– Jeg beklager overfor Higgins for de forferdelige tingene som fant sted her, sa Morrison og beskrev en ti år lang kultur med overgrep i maktens korridorer.

Australiere ble sjokkert over overgrepene Higgins fortalte om, men også måten hun ble behandlet på da hun fortalte det til sine overordnede.

Hun sa at hun følte seg presset til ikke å gå til politiet i forkant av valget i 2019 og beskrev en «taushetskultur» i australske politiske partier.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer