Statskupp-saken: Venter flere pågripelser

Tyske myndigheter regner med å gjøre flere pågripelse etter onsdagens storaksjon, der 25 ekstremister ble pågrepet for å ha planlagt et statskupp.

Tyske myndigheter venter flere pågripelser i statskuppsaken. Her geleides en mistenkt etter å ha blitt tatt til Karlsruhe for avhør onsdag. 25 personer er pågrepet. Foto: Michael Probst / AP / NTB
Tyske myndigheter venter flere pågripelser i statskuppsaken. Her geleides en mistenkt etter å ha blitt tatt til Karlsruhe for avhør onsdag. 25 personer er pågrepet. Foto: Michael Probst / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

19 av de pågrepne sitter varetektsfengslet.

Etterforskerne knytter gruppa til den høyreekstreme Reichsbürger-bevegelsen, som ikke aksepterer den tyske føderasjonen, fremmer høyreekstreme og antisemittiske holdninger og vil gjenopprette det tyske keiserriket.

Sjef Holger Münch for det føderale kriminalpolitikontoret BKA sier til allmennkringkasteren ZDF at det er gjort razzia av rundt 150 boliger, der det blant annet er gjort beslag av våpen. Mer enn 3.000 politibetjenter deltok i aksjonen onsdag morgen.

BKA mener i likhet med etterretningstjenesten BfV at kupplanene var svært reelle. En velkjent 71 år gammel tysk adelsmann, prins Heinrich XIII fra Reuss-slekten, og en 69-årig tidligere fallskjermjeger er pekt ut som gruppas ledere.

Planen skal ha vært å velte den tyske statsordenen og innsette Heinrich XIII som landets nye ledere. Han mistenkes også for å ha tatt kontakt med Russland.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer