Statsbygg bekymret for brannsikkerheten – anbefaler at Bredtveit fengsel stenges midlertidig

På bakgrunn av en ny risikoanalyse for branntilløp anbefaler Statsbygg at Bredtveit fengsel og forvaringsanstalt for kvinner stenges midlertidig.

Bredtveit kvinnefengsel.Foto: Heiko Junge / NTB
Bredtveit kvinnefengsel.Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Den midlertidige stengningen ble besluttet på tirsdag i et møte mellom Justis- og beredskapsdepartementet, Kriminalomsorgsdirektoratet, kriminalomsorgen region Øst og Statsbygg, skriver Kriminalomsorgsdirektoratet i en pressemelding.

Statsbygg er eier av bygningsmassen, og basert på en brannteknisk gjennomgang konkluderer de med at bygningsmassen er i svært dårlig stand og er særlig bekymret for brannsikkerheten.

Før den midlertidige stengningen skriver de i pressemeldingen at de vil iverksette umiddelbare tiltak ved fengselet knyttet til brann og evakuering.

– De kvinnelige innsatte ved fengselet er en sårbar gruppe, med høy grad av selvskading og selvmordsforsøk. De innsatte må derfor flyttes til fengsler der de kan følges opp på en god måte. Kriminalomsorgen har startet arbeidet med å vurdere hvordan de innsatte ved Bredtveit best kan ivaretas ved andre enheter i kriminalomsorgen, skriver Kriminalomsorgsdirektoratet.