Statsadvokaten vil ikke omgjøre henleggelsen av saken mot Atle Antonsen

Statsadvokat Ingelin Hauge har besluttet å ikke omgjøre henleggelsen av hatytring-saken mot Atle Antonsen, får NTB bekreftet. Klagene går nå til Riksadvokaten.

Atle Antonsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Atle Antonsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hauge opplyser til NTB at «saken er sendt Riksadvokaten». Hun har ikke utdypet den siste beslutningen, men har i henleggelsesvedtaket lagt vekt på at det vanskelig lar seg bevise, slik bevisbildet er, at uttalelsene Atle Antonsen rettet mot samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali var «kvalifisert krenkende» og dermed i strid med straffeloven forbud mot hatefulle ytringer.

Antonsen skal ha sagt «du er for mørk/mørkhudet til å være her», og Antirasistisk Senter mener dette bør være grunn til å straffeforfølge komikeren for brudd på rasismeparagrafen.

NTB får fra andre kilder opplyst at Hauge fredag meddelte at hun ikke vil omgjøre beslutningen om å henlegge saken. Både Sumaya Jirde Ali selv og Antirasistisk Senter har klaget på avgjørelsen og anmodet statsadvokaten om omgjøring.

Dermed er det Riksadvokaten som får det siste ordet i saken. NTB har så langt ikke fått svar fra Riksadvokaten på spørsmål når klagene er ferdig behandlet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer