Statlige medier: Minst 53 sivile drept i IS-angrep i Syria

Minst 36 sivile er drept i et angrep sentralt i Syria, ifølge eksilgruppa SOHR. Statlig TV melder om 53 drepte. IS anklages for å stå bak.

Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Den ytterliggående islamistgruppa «drepte fredag 36 mennesker som var ute og lette etter trøfler i Sokhna i Palmyra-regionen», opplyste SOHR fredag kveld. Flere andre skal ha greid å flykte fra angriperne.

Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) holder til i Storbritannia, men har i årevis rapportert fra krigen i Syria gjennom et bredt kildenettverk.

Statlig syrisk TV melder at minst 53 mennesker ble drept i et IS-angrep mot syrere som plukket trøfler i Sokhna, som ligger øst for Homs.

Forrige lørdag ble 16 andre drept i et tilsvarende angrep, også det rettet mot sivile som var ute og lette etter trøfler. Mange andre ble bortført i angrepet. 25 ble senere sluppet fri, mens skjebnen til de øvrige er ukjent, ifølge SOHR.

Fredagens angrep fant sted dagen etter at amerikanske soldater slo til mot en angivelig IS-leder i Syria. Fire amerikanske soldater ble såret da han utløste en sprengladning som tok livet av ham selv.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer