Statlige medier: Minst 53 sivile drept i IS-angrep i Syria

Minst 36 sivile er drept i et angrep sentralt i Syria, ifølge eksilgruppa SOHR. Statlig TV melder om 53 drepte. IS anklages for å stå bak.

Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Den ytterliggående islamistgruppa «drepte fredag 36 mennesker som var ute og lette etter trøfler i Sokhna i Palmyra-regionen», opplyste SOHR fredag kveld. Flere andre skal ha greid å flykte fra angriperne.

Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) holder til i Storbritannia, men har i årevis rapportert fra krigen i Syria gjennom et bredt kildenettverk.

Statlig syrisk TV melder at minst 53 mennesker ble drept i et IS-angrep mot syrere som plukket trøfler i Sokhna, som ligger øst for Homs.

Forrige lørdag ble 16 andre drept i et tilsvarende angrep, også det rettet mot sivile som var ute og lette etter trøfler. Mange andre ble bortført i angrepet. 25 ble senere sluppet fri, mens skjebnen til de øvrige er ukjent, ifølge SOHR.

Fredagens angrep fant sted dagen etter at amerikanske soldater slo til mot en angivelig IS-leder i Syria. Fire amerikanske soldater ble såret da han utløste en sprengladning som tok livet av ham selv.

Mer om