Staten som kan gi Trump alvorlige problemer

Dersom Joe Biden vinner Florida, har Donald Trump så godt som ingen mulighet for å vinne valget, forutsatt at Biden holder på alle statene Hillary Clinton vant.

President Donald Trump på vei inn i Air Force One for å dra til et folkemøte i Florida i oktober. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
President Donald Trump på vei inn i Air Force One for å dra til et folkemøte i Florida i oktober. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Vis mer
Publisert

Florida er relativt raske til å telle opp, og resultatet i den viktige vippestaten kan være klart få timer etter at valglokalene stenger.

Dersom Biden vinner Florida, må Trump vinne nesten alle årets ti-tolv vippestater han vant sist, for å vinne valget. Bare Michigan og Wisconsin med 16 valgmenn kan han klare seg uten, eller stater med tilsvarende antall valgmenn.

Om Biden taper Florida, er ikke det like avgjørende for ham.

Biden trenger bare tre

Han blir uansett president om han vinner de tre statene Trump uventet tok fra Clinton i Midtvesten – Michigan, Wisconsin og Pennsylvania – så lenge han holder på alle dem Clinton vant.

Da kan Trump vinne alle de øvrige vippestatene han vant sist, blant dem både Florida, Ohio, Iowa, Arizona, Georgia og Texas, uten å nå opp til de 270 valgmennene som kreves.

Om Biden vinner Florida, er det også et signal om at det går bra for ham også i flere andre delstater, og at det kan gå mot et valgskred for Demokratene.

Pennsylvania kan avgjøre

Men om Biden bare klarer å legge Michigan og Wisconsin til dem Clinton vant sist, og Trump samtidig vinner Florida, blir Pennsylvania avgjørende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer