Staten jobber for rask utbetaling til Viggo Kristiansen

Statens sivilrettsforvaltning behandler mandag spørsmålet om en forskuddsbetaling på erstatningen Viggo Kristiansen skal få fra staten.

Statsadvokat Johan Øverberg (t.v.) og forsvarer Bjørn André Gulstad var helt enige om at Viggo Kristiansen skulle frifinnes for anklagene om drap og overgrep i Baneheia da gjenåpningssaken ble behandlet i Borgarting lagmannsrett 13. desember i fjor. Nå venter erstatningsoppgjøret og i første omgang en forskuddsutbetaling fra Statens sivilrettsforvaltning. Foto: Lise Åserud / NTB
Statsadvokat Johan Øverberg (t.v.) og forsvarer Bjørn André Gulstad var helt enige om at Viggo Kristiansen skulle frifinnes for anklagene om drap og overgrep i Baneheia da gjenåpningssaken ble behandlet i Borgarting lagmannsrett 13. desember i fjor. Nå venter erstatningsoppgjøret og i første omgang en forskuddsutbetaling fra Statens sivilrettsforvaltning. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Det bekrefter de overfor NTB mandag. Viggo Kristiansen ble endelig frifunnet i Baneheia-saken før jul.

– Vi jobber med denne saken nå, og vil foreta en utbetaling straks vedtaket er fattet, opplyser kommunikasjonssjef Kristian Nicolai Stakseth-Gundersen til NTB.

Like før jul ba Kristiansens advokater om at behandlingen av en forskuddsbetaling på den framtidige erstatningen ble stilt i bero til over nyttår. Grunnen til dette ønsket er ikke kjent, men Sivilrettsforvaltningen utsatte etter dette prosessen.

Viggo Kristiansen vil trolig bli tilkjent flere titalls millioner kroner i erstatning, etter å ha sittet urettmessig fengslet i over 20 år fra han var 21 år gammel. Han ble pågrepet i september 2000 og løslatt 1. juni 2021.

Før jul meldte TV 2 at Kristiansen har bedt om å få utbetalt ti millioner kroner i forskudd, slik at han blant annet får muligheten til å få kjøpt seg egen bolig.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer