Hellas:

Stasjonsmester pågrepet - transportminister går av

Stasjonsmesteren i byen Larissa i Hellas er pågrepet etter etter togulykken i Hellas som har kostet minst 36 mennesker livet. Den greske transportministeren går dessuten av.

Redningsmannskaper ved deler av togvraket etter ulykken i Hellas. Foto: Vaggelis Kousioras / AP / NTB
Redningsmannskaper ved deler av togvraket etter ulykken i Hellas. Foto: Vaggelis Kousioras / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den ikke navngitte politimannen sier til nyhetsbyrået AFP at siktelsen mot den 59 år gamle stasjonsmesteren snart kommer til å bli offentliggjort.

Den greske transportministeren Kostas Karamanlis ber dessuten om å få gå av etter togulykken.

– Jeg synes dette er min plikt å gjøre, som et lite tegn på respekt for menneskene som måtte ta konsekvensene av de utallige feilene til den greske stat og politiske system, sa Karamanlis ifølge avisa Kathimerini.

Gresk påtalemyndighet innledet tidligere onsdag en etterforskning av ulykken. En talsmann for regjeringen har sagt at togene kjørte på samme spor i flere kilometer.

Togstrekningen driftes av selskapet Ferrovia dello Stato, som er eid av den italienske staten, og som i 2017 kjøpte greske Trainose.

Tidligere onsdag meldte Athens Voice at fire personer er pågrepet i forbindelse med ulykken, som tok minst 36 liv. Rundt 85 personer er skadd, og det ventes at dødstallet stiger. Det var rundt 350 passasjerer om bord.

Det er uklart hvilken hastighet de to togene kjørte i når de kolliderte, men kringkasteren ERT siterer redningsmannskaper på at enkelte ble funnet døde mellom 30 og 40 meter unna kollisjonsstedet.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent. Et gresk lokførerforbund har opplyst at det ofte er feil med det elektriske signalanlegget på strekningen.

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) sier i en kondolansemelding at hun ble svært trist av nyhetene om togulykken.

– Mine dypeste kondolanser til alle som mistet sine kjære. Hjertet mitt er med de skadde og alle som er rammet av denne tragedien, skriver hun.

(©NTB)

Mer om