FINLAND:

Starter vaksinasjonen av 12-åringer - kan skje mot foreldrenes vilje

Mandag begynner Finland å vaksinere barn mellom 12 og 15 år, og det kan skje mot foreldrenes vilje.

Helsinki, Finland 20210212. Oxford / AstraZeneca coronacirus vaccine at the vaccine center in Helsinki, Finland, on February 12, 2021.Foto: Markku Ulander / Lehtikuva / NTB
Helsinki, Finland 20210212. Oxford / AstraZeneca coronacirus vaccine at the vaccine center in Helsinki, Finland, on February 12, 2021.Foto: Markku Ulander / Lehtikuva / NTB Vis mer
Publisert

Ifølge helsedepartementet er det vaksinene fra Pfizer/Biontech og Moderna som skal brukes. Dette er de to koronavaksinene som benyttes i Finland og er godkjent for bruk på barn ned til 12 år.

Barn og unge i Finland kan selv ta avgjørelser knyttet til sin egen helse så snart de er vurdert til å være i stand til det, ifølge helsedepartementet.

Dersom foreldre ikke støtter en koronavaksinasjon, vil barnets evne til å ta en uavhengig beslutning bli vurdert av fagfolk i helsevesenet som skal diskutere og informere om mulige bivirkninger. Dermed kan barn vaksineres mot foreldrenes vilje.

Det er likevel forventet at de aller fleste foreldre og barn tar beslutningen i fellesskap.

Risikogrupper mellom 12 og 15 år er allerede vaksinert mot covid-19.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer