Starter opp igjen: - Vi er kjempeglade

Fjord Line, DFDS og Color Line satser på å ha danskeferjene tilbake for fullt innen kort tid etter at fritidsreiser til Danmark tillates fra 15. juni.

Går alt etter planen, blir Superspeed-seilasene fra Larvik og Kristiansand til Hirtshals tilgjengelig for persontrafikk 15. juni. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Går alt etter planen, blir Superspeed-seilasene fra Larvik og Kristiansand til Hirtshals tilgjengelig for persontrafikk 15. juni. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Fjord Line starter med daglig avganger til Hirtshals fra Kristiansand og Stavanger/Bergen fra 16. juni.

– Vi er kjempeglad for at regjeringene har inngått denne bilaterale avtalen. Når smittesituasjonen er så lik i Danmark og Norge, mener vi at det var en helt riktig beslutning, sier konsernsjef Rickard Ternblom til NTB.

Seilasen mellom Langesund og Hirtshals er derimot ikke tilbake før 3. juli.

Permitterte hentes tilbake

Under coronapandemien har Color Lines avganger fra Kristiansand og Larvik til Hirtshals kun blitt brukt til godstrafikk. Nå blir det endringer, noe informasjonsdirektør Helge Otto Mathiasen er glad for.

– Vi forventer å åpne for vanlig persontrafikk 15. juni, men på hvilken måte gjenstår å se, sier Mathisen og forsikrer at smittevernreglene skal følges.

Selskapet har for øyeblikket 2.200 permitterte. Fredagens nyhet gjør at de gradvis blir hentet tilbake.

Torsdag ble det kjent at regjeringen åpnet gradvis opp for Color Lines linje mellom Oslo og Kiel. Men i første omgang vil gjestene ikke ha anledning til å gå i land i Tyskland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer