Starter landsdekkende Nav-tilsyn

Arbeidstilsynet skal gjennomføre tilsyn med Nav-kontorer over hele landet. Blant annet skal de undersøke hvordan det jobbes med forebygging av vold og trusler.

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Målet med tilsynene våre er å bidra til bedre arbeidsforhold for de ansatte, sier direktør Trude Vollheim i Arbeidstilsynet.

Fram til sommeren vil mer enn en tredel av de vel 260 Nav-kontorene få tilsyn.

– Vi er kjent med utfordringene mange Nav-ansatte står i. De møter mange som er fortvilte, og som risikerer å bli utsatt for vold og trusler i arbeidet sitt, sier Vollheim.

Etter den tragiske hendelsen ved Nav-kontoret på Årstad i Bergen i september i fjor, ble det avdekket svikt i det forebyggende helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet (HMS) ved kontoret. En Nav-klient gikk til knivangrep på to ansatte ved Nav Årstad i Bergen. En av de ansatte døde kort tid etter grunnet skadene.

Etter hendelsen ble det gjennomført tilsyn med både den statlige og kommunale arbeidsgiverlinjen, Nav Vestland og Bergen kommune.

Tilsynene avdekket blant annet mangler ved kartlegging og risikovurderinger, mangler ved verneombudets medvirkning, og at HMS-arbeidet hos de to arbeidsgiverne ikke var godt nok samordnet. Dette resulterte i til sammen tolv pålegg fra Arbeidstilsynet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer