Starter gjenåpning etter verdens lengste nedstengning

Den australske byen Melbourne starter kommende uke en gradvis gjenåpning etter å ha gjennomlevd verdens lengste nedstengning på grunn av coronapandemien.

Bourke Street i Melbourne, der myndighetene forbereder en gradvis gjenåpning etter mange måneder med lange nedstengninger. Foto: Daniel Pockett / AAP Image via AP / NTB
Bourke Street i Melbourne, der myndighetene forbereder en gradvis gjenåpning etter mange måneder med lange nedstengninger. Foto: Daniel Pockett / AAP Image via AP / NTB Vis mer
Publisert

Blant annet vil et krav om at man må holde seg hjemme, oppheves, og fra fredag blir flere restriksjoner lempet på.

Fredag vil Melbourne ha vært nedstengt i totalt 262 dager fordelt på seks nedstengninger siden mars i fjor. Byen som har vært nest lengst nedstengt, er Buenos Aires med 234 dager, skriver Reuters.

Antall smittede stiger fortsatt i delstaten Victoria, der Melbourne er hovedstad, og søndag ble det registrert 1.838 nye tilfeller og sju dødsfall. I september var det en 50 prosent økning i smittetilfeller, trolig på grunn av festing i forbindelse med fotballkamper.

Men søndag ventes Victoria å nå vaksinemålet på 70 prosent, noe som gir mulighet for å lette på tiltakene

Nabostaten New South Wales med Sydney som hovedstad, avsluttet mandag en over 100 dager lang nedstengning. Der ble det registrert 301 nye tilfeller søndag, men 80 prosent av befolkningen er vaksinert.

Australia klarte seg godt i begynnelsen av pandemien ved å stenge grensene nesten totalt og innføre strenge tiltak ved den minste smitteregistrering.

Men deltavarianten kombinert med lav vaksinerate utfordret strategien og førte til lange og svært strenge nedstengninger.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer