Starbucks-erstatter åpnet i Moskva

Fredag åpnet kaffebaren Stars Coffee i Moskva. Kafékjeden drives av den Putin-vennlige rapperen Timati og erstatter Starbucks, som har trukket seg ut av landet.

Rapperen Timati tar seg en kopp kaffe i sin nye kaffebar Stars Coffee i Moskva, som har overtatt Starbucks' gamle lokaler i Russland. Foto: Dmitrij Serebryakov / AP / NTB
Rapperen Timati tar seg en kopp kaffe i sin nye kaffebar Stars Coffee i Moskva, som har overtatt Starbucks' gamle lokaler i Russland. Foto: Dmitrij Serebryakov / AP / NTB Vis mer
Publisert

Logoen er tilnærmet identisk den amerikanske kaffebargiganten, og menyen består stort sett av det samme.

Tidligere i år stengte Starbucks 130 kaffebarer i Russland for så å trekke seg helt ut av det russiske markedet. Fredag åpnet det som er den russiske erstatningen.

Også andre store, internasjonale merkevarer og bedrifter har forlatt Russland i kjølvannet av landets invasjon av Ukraina.

Fastfoodkjeden McDonalds er blant dem som er borte, men lignende restauranter har åpnet i de gamle lokalene med nytt navn og logo – selv om menyen forblir rimelig gjenkjennelig for kundene.

Den nye kaffebarkjeden eies blant annet av den kjente russiske rapperen Timati, som i mange år har vært en kjent Putin-støttespiller.

(©NTB)

Mer om