Star Trek-skuespiller ble eldstemann i rommet

Star Trek-stjernen William «Kaptein Kirk» Shatner besøkte onsdag verdensrommet i romfartøyet Blue Origin.

Mannskapet på Blue Origins ferd onsdag, fra venstre: Chris Boshuizen, William Shatner, Audrey Powers og Glen de Vries. De bruker samme romkapsel som Jeff Bezos brukte på sin tur for tre måneder siden. Foto: Blue Origin via AP / NTB.
Mannskapet på Blue Origins ferd onsdag, fra venstre: Chris Boshuizen, William Shatner, Audrey Powers og Glen de Vries. De bruker samme romkapsel som Jeff Bezos brukte på sin tur for tre måneder siden. Foto: Blue Origin via AP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Canadiske William Shatner, som er 90 år gammel og for alltid vil være kjent som Kaptein Kirk i Star Trek-filmene, ble skutt opp fra selskapets base i Texas onsdag etter en utsettelse på et døgn på grunn av sterk vind.

Turen på New Shepard, som varte i litt over ti minutter, passerte den såkalte Karman-linjen, som regnes for å være grensa mellom atmosfæren og verdensrommet.

Shatner hadde følge av Blue Origin-direktør Audrey Powers, tidligere Nasa-ingeniør Chris Boshuizen og Glen de Vries, som startet teknologiselskapet Medidata Solutions.

I juli i år dro Blue Origin-eieren Jeff Bezos, verdens rikeste mann, til verdensrommet, og under den korte romferden tilbrakte fartøyet fire minutter over Karman-linjen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer