Daniel Jervis:

Står fram som homofil: - Vil være det forbildet

Walisiske Daniel Jervis åpner opp om sin seksuelle legning og forteller at han gjør det for å kunne være et godt forbilde.

Daniel Jervis etter å ha vunnet 1500 meter fristil i det britiske mesterskapet i 2019. Foto: NTB scanpix / Ian Rutherford
Daniel Jervis etter å ha vunnet 1500 meter fristil i det britiske mesterskapet i 2019. Foto: NTB scanpix / Ian Rutherford Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det tok 24 år å være den jeg var, men nå er jeg glad. Jeg ser meg i speilet og liker den jeg er, sier Jervis til BBCs LGBT Sport Podcast.

Briten forteller i podkasten at han tror at han alltid har vist det, men at han har vært usikker på om han var homofil eller bifil.

– Det påvirket ikke svømmingen min, men meg som menneske. Det høres ganske drastisk ut, men jeg nøt ikke livet mitt. Ja, jeg smilte, men det var noe som manglet for å gjøre meg skikkelig glad, sier Jervis.

26-åringen forteller at han brukte lang tid på å åpne seg for sine nærmeste. Det startet med en rådgiver som han hadde kjent i årevis – og så var det hans beste venn.

– På det tidspunktet hadde jeg aldri sagt ordene høyt til meg selv. Jeg sa til henne: «Jeg tror jeg er homofil». Jeg kunne ikke engang si: «Jeg er homofil». Jeg klarte ikke å si det, sier Jervis og legger til:

– Jeg vil være det forbildet for noen.

Jervis har 5.-plass fra Tokyo-OL 2021 og 7.-plass fra VM i Budapest 2022 som beste resultater.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer