Star Alliance: Flyplasskaoset i Amsterdam kan ta flere måneder å løse

Sjef for flyalliansen Star Alliance sier det kan ta mange uker og måneder for å få på plass nytt sikkerhetspersonell på Schiphol-flyplassen i Amsterdam.

Reisende venter i lange køer for å sjekke inn og gå om bord fly utenfor terminalbygningen på Amsterdams Schiphol-flyplass 21. juni. Ifølge Star Alliance kan flykaoset fortsette i flere måneder. Foto: Peter Dejong / AP / NTB
Reisende venter i lange køer for å sjekke inn og gå om bord fly utenfor terminalbygningen på Amsterdams Schiphol-flyplass 21. juni. Ifølge Star Alliance kan flykaoset fortsette i flere måneder. Foto: Peter Dejong / AP / NTB Vis mer
Publisert

Schiphol flyplass, som er et knutepunkt for flyreiser i Europa, har den siste tiden vært rammet av ekstreme køer og flykaos på grunn av akutt mangel på ansatte.

Flere flyginger fra Schiphol-flyplass i Amsterdam har blitt avlyst på grunn av flykaoset de siste ukene. I løpet av sommeren vil trolig enda flere bli kansellert, noe som vil ramme ferieplanene til flere tusen europeere. Foto: Peter Dejong / AP / NTB
Flere flyginger fra Schiphol-flyplass i Amsterdam har blitt avlyst på grunn av flykaoset de siste ukene. I løpet av sommeren vil trolig enda flere bli kansellert, noe som vil ramme ferieplanene til flere tusen europeere. Foto: Peter Dejong / AP / NTB Vis mer

De siste ukene har utallige fly fra Nederlands største flyplass blitt kansellert, og bilder fra skrekkøer i sikkerhetskontrollen har fart verden over.

Samtidig øker presset mot den nederlandske regjeringen på å fikse problemet, men sjef i Star Alliance, Ben Smith, tror likevel at det kan ta mange måneder før ting er tilbake til normalen.

Hovedutfordringen har vært mangel på bemanning til å håndtere bagasjer og passasjerer, ettersom mange mistet jobben da pandemien inntraff. Nederland har krav til sikkerhetsklarering for å jobbe i sikkerhetskontrollen, noe som forsinker ansettelsesprosessen.

Det samme problemet har rammet andre flyplasser og flyselskaper i Europa og USA, som har slitt med å holde tritt med den økende reiseetterspørselen etter pandemien.

Star Alliance er et globalt nettverk med nærmere 30 selskaper, blant dem SAS, Air Canada, Lufthansa, United Airlines og Austrian Airlines. Flyalliansen trafikkerer over 1.100 flyplasser verden over.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer