Stappfull metrobane i Paris etter at folk fikk gå ut

Det var trangt om plassen på en av metrolinjene i Paris mandag morgen, da byens innbyggere fikk slippe ut etter 54 dagers hjemmetilværelse.

Ansatte ved metroen i Paris sprayer desinfiserende middel på hendene til pendlere. Foto: François Mori / AP / NTB scanpix
Ansatte ved metroen i Paris sprayer desinfiserende middel på hendene til pendlere. Foto: François Mori / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Franskmennene kunne mandag endelig trekke frisk luft uten skriftlig dokumentasjon på at de har nødvendige ærend.

Samme dag kunne de fleste butikker og kontorer gjenåpne.

Frankrike har nå avsluttet en 54 dager lang periode der folk ble bedt om å holde seg inne for å hindre coronasmitte. Men mange restriksjoner gjelder fortsatt, og myndighetene har bedt folk begrense den sosiale kontakten til et minimum.

Mandag formiddag viste imidlertid TV-kanalen BFMTV bilder av en stappfull metrovogn på linje 13. Det var dagens første avgang, og den var 40 minutter forsinket. Samtidig publiserte avisen Le Monde bilder av en folkestim som forsøkte å komme seg på et lokaltog på stasjonen Gare du Nord.

På stasjonen Gare de l'Est og en rekke andre metrostasjoner ble det imidlertid meldt om færre passasjerer enn vanlig. Enkelte av togene hadde kun noen titall passasjerer om bord.

Kollektivtransporten i Paris er i rushtiden forbeholdt personer som kan dokumentere et særskilt behov, blant annet pendlere. Og over hele landet er det påbudt å bruke ansiktsmasker på tog, busser og metro.

Alle som har mulighet, bes om å jobbe hjemmefra, og både kafeer og restauranter forblir lukket inntil videre.

Frankrike er ett av de landene i verden som er hardest rammet av koronapandemien, med over 26.000 døde som følge av covid-19.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer