Indonesia:

Stanser salget av hunde- og kattekjøtt

Et beryktet marked på øya Sulawesi i Indonesia har ifølge aktivister gått med på å slutte salget av kjøtt fra hunder og katter.

Aktivister fra dyrevernorganisasjonen Humane Society International (HSI) bærer ut et bur med hunder som skulle slaktes på et marked i marked i byen Tomohon i Indonesia. Markedet har nå gått med på å stanse alt salg av kjøtt fra hund og katt. Foto: AP / NTB
Aktivister fra dyrevernorganisasjonen Humane Society International (HSI) bærer ut et bur med hunder som skulle slaktes på et marked i marked i byen Tomohon i Indonesia. Markedet har nå gått med på å stanse alt salg av kjøtt fra hund og katt. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Hunde- og kattekjøtt har lenge vært til salgs på et marked i byen Tomohon, og det samme har flaggermus, rotter, slanger og aper.

Aktivister har lenge kjempet for å få markedet til å slutte å selge kjøtt fra kjæledyr, og ifølge dyrevernorganisasjonen Humane Society International (HSI) har de nå lykkes med dette.

Årlig slaktes det rundt 130.000 hunder og katter i Indonesia, der kjøtt fra slike kjæledyr tradisjonelt har stått på menyen hos mange. Nå har et beryktet marked i byen Tomohon gått med på å stanse salget, og dyrevernsaktivister hentet fredag dyr som skulle slaktes. Foto: AP / NTB
Årlig slaktes det rundt 130.000 hunder og katter i Indonesia, der kjøtt fra slike kjæledyr tradisjonelt har stått på menyen hos mange. Nå har et beryktet marked i byen Tomohon gått med på å stanse salget, og dyrevernsaktivister hentet fredag dyr som skulle slaktes. Foto: AP / NTB Vis mer

De seks gjenværende selgerne på markedet som hadde hund og katt på menyen, har nå undertegnet en avtale om ikke lenger å selge slikt kjøtt.

Ordføreren i Tomohon har fulgt opp og forbyr nå slikt salg.

– Dette er en historisk avtale som vil spare tusenvis av dyr fra å bli slått og brent i hjel for deretter å bli mat for mennesker, heter det i en kunngjøring fra HSI.

Indonesia er et av få land i verden som fortsatt tillater salg av kjøtt fra hund og katt, og det anslås at det omsettes rundt 130.000 slike kjæledyr årlig.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer