Stans i evakueringen av utlendinger fra Gazastripen

Det er stans i evakueringen av utlendinger og folk med dobbelt statsborgerskap fra Gazastripen til Egypt, opplyser en embetsmann i grensemyndighetene.

Onsdag fikk flere krysse grensen fra Gazastripen til Egypt gjennom grenseovergangen Rafah, blant annet denne gruppen. Lørdag er grensen stengt. Foto: Hatem Ali / AP / NTB
Onsdag fikk flere krysse grensen fra Gazastripen til Egypt gjennom grenseovergangen Rafah, blant annet denne gruppen. Lørdag er grensen stengt. Foto: Hatem Ali / AP / NTB Vis mer
Publisert

Hamas, som har makten på Gazastripen, har stanset evakueringen etter at Israel nektet å la noen sårede palestinere bringes til sykehus i Egypt, sier kilden til nyhetsbyrået AFP.

– Ingen som innehar utenlandsk pass vil kunne forlate Gazastripen før sårede personer som trenger å evakueres fra sykehus nord i Gaza blir transportert gjennom Rafah til Egypt, sier vedkommende.

Tidligere lørdag meldte CNN at Hamas hindrer utledninger i å forlate Gaza inntil Israel garanterer at ambulanser kan kjøre uhindret til grensen ved Rafah.

Det britiske utenriksdepartementet sier ifølge Sky News at de er skuffet over det de omtaler som en midlertidig stengning lørdag.

– Dette er en kompleks og krevende situasjon, sier departementet, som føyer til at de bruker alle tilgjengelige diplomatiske kanaler for å presse fram en gjenåpning.

– Vi er fortsatt i kontakt med britiske statsborgere i regionen for sørge for at de får den nyeste informasjonen. Trygg ferdsel for folk, også utlendinger, og nødhjelp er avgjørende, skriver de.

Ifølge egyptiske myndigheter skulle over 700 utlendinger få forlate Gazastripen lørdag, blant dem mange amerikanske og tyske statsborgere, melder CNN.

Ifølge kanalen ønsker Hamas garantier fra Israel for at ambulanser kan kjøre uhindret til grensen, før de vil slippe flere utledninger gjennom. Bakgrunnen er at Israel fredag angrep en ambulanse ved Shifa-sykehuset i Gaza.

Israelske myndigheter hevder ambulansen ble brukt av Hamas.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer