Stans i brexit-forhandlingene

Brexit-forhandlingene stanses midlertidig etter at en av forhandlerne testet positivt for korona.

Storbritannias brexitforhandler David Frost etter samtalene med Michel Barnier i Brussel. Forhandlingene tar et kort avbrekk etter at en medarbeider av Barnier har testet positiv for korona. Foto: AP / NTB
Storbritannias brexitforhandler David Frost etter samtalene med Michel Barnier i Brussel. Forhandlingene tar et kort avbrekk etter at en medarbeider av Barnier har testet positiv for korona. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Det er snakk om et kortere opphold i høynivåmøtene, ifølge EUs brexitforhandler Michel Barnier.

– En av forhandlerne i mitt team har testet positivt for covid-19, tvitrer Barnier. Han sa at oppholdet er bestemt i samråd med den britiske forhandlingslederen David Frost.

Samtidig fortsetter møtene blant delegasjonene på lavere nivå i Brussel. Men partene har lenge understreket at tiden er knapp, og det er uklart hvilke konsekvenser det får at forhandlingene mellom Frost og Barnier nå utsettes.

Nyttår

En handelsavtale mellom EU og Storbritannia skulle etter planen ha vært på plass innen utgangen av oktober. Og mens klokken tikker ned mot nyttår, når overgangsavtalen utløper, er risikoen til stede for at Storbritannia kan forlate EU uten enighet om en avtale.

Mange frykter at en no-deal-brexit kan føre med seg økonomisk kaos, som vil skade både Europa og Storbritannia.

Uløste spørsmål

Et av de vanskeligste punkterne er grensekontrollen mellom Nord-Irland, som går ut av EU sammen med England, og Irland, som blir værende i EU. Statsminister Boris Johnson har forslått et lovforslag som åpner for at britene på egen hånd kan gjøre endringer i en avtale med EU om dette, men det er foreløpig stanset i Overhuset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer