Stadig flere russiske soldater bekreftes drept i Ukraina

Minst 34.957 soldater er drept i krigen i Ukraina på russisk side, ifølge en løpende gransking som det uavhengige russiske mediet Mediazona og BBC står bak.

En reklameplakat med bilde av en russisk soldat som skal lokke folk til å verve seg til den russiske hæren, fotografert i sentrum av St. Petersburg i helgen. Foto: Dmitrij Lovetskij / AP / NTB
En reklameplakat med bilde av en russisk soldat som skal lokke folk til å verve seg til den russiske hæren, fotografert i sentrum av St. Petersburg i helgen. Foto: Dmitrij Lovetskij / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det reelle tallet er sannsynligvis langt høyere, men det finnes ingen troverdig offisiell statistikk på tapstallene.

De nesten 35.000 navnene på Mediazonas liste er de dødsfallene som har blitt bekreftet ved hjelp av åpne kilder. Det kan dreie seg om pårørendes innlegg i sosiale medier, lokale medierapporter, forsikringsutbetalinger eller faktiske gravsteder i Russland.

Da kampene raste som verst i Bakhmut i Øst-Ukraina, kunne man senere se en klar økning i antall dødsfall på denne oversikten. For tiden pågår voldsomme kamper rundt Avdijivka, der det kommer meldinger om store tap under den russiske hærens forsøk på å omringe byen.

– Vi venter å kunne se dødsfallene fra kampene rundt Avdijivka i løpet av de kommende månedene, skriver Mediazona.

På oversikten som ble oppdatert 20. oktober, var det 953 flere drepte enn to uker tidligere.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer