Stadig flere EU-land setter Storbritannia i karantene

Sverige, Tyskland og Frankrike er de siste i rekken av EU-land som innfører innreisenekt for reisende fra Storbritannia. Norge har foreløpig ikke bestemt seg.

I London innføres det nå enda strengere coronatiltak etter funn av en ny og mer smittsom variant av viruset. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB
I London innføres det nå enda strengere coronatiltak etter funn av en ny og mer smittsom variant av viruset. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er spredningen av en ny og langt mer smittsom variant av coronaviruset i Storbritannia som har ført til de nye reiserestriksjonene.

Fra før har både Belgia, Nederland og Italia innført flyforbud og restriksjoner for reisende fra Storbritannia. Søndag kveld ble det kjent at også Tyskland vil stanse flytrafikken fra Storbritannia fra midnatt, og Reuters melder at også Bulgaria og Irland innfører restriksjoner.

Deretter fulgte Sverige og Frankrike med meldinger om det samme.

Om Norge gjør det samme, er foreløpig uklart. Men søndag kveld oppfordret byrådsleder i Oslo Raymond Johansen regjeringen om å stenge grensene for reisende fra Storbritannia.

Felles EU-restriksjoner?

Søndag kveld holdt EU-landene et hasteinnkalt videomøte om situasjonen, melder Ritzau. Her orienterte landene hverandre om hvilke tiltak de hadde planer om å innføre de nærmeste timene.

EU-ambassadørene er også innkalt til et møte om saken klokka 11 mandag formiddag, opplyser Sebastian Fischer på Twitter. Han er talsmann for formannskapet, som fram til nyttår innehas av Tyskland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer