Stadig flere barn får betennelsessykdom i New York

Over 50 barn i New York har fått påvist en sjelden betennelsessykdom som kanskje kan knyttes til coronaviruset, opplyser byens ordfører Bill de Blasio.

New Yorks ordfører Bill de Blasio er skremt over at stadig flere barn blir innlagt med symptomer på en mystisk betennelsessykdom som muligens kan knyttes til koronaviruset. Foto: AFP / NTB scanpix
New Yorks ordfører Bill de Blasio er skremt over at stadig flere barn blir innlagt med symptomer på en mystisk betennelsessykdom som muligens kan knyttes til koronaviruset. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

52 barn har fått påvist det som er kjent som Kawasakis syndrom, en sjelden sykdom som fører til vedvarende feber, utslett, magesmerter, hovne kjertler og oppkast hos barn.

Ytterligere ti barn har lignende symptomer og blir nå utredet, opplyser de Blasio.

Av de 62 er det 25 som har testet positivt for coronaviruset, mens 22 har antistoffer mot viruset. Ett av barna har mistet livet, ifølge New Yorks ordfører.

Også andre steder i USA, samt i flere europeiske land, er barn innlagt på sykehus med samme symptomer. I noen tilfeller kan også blodkar og vitale organer som hjertet og kransarteriene, bli betente.

– Dette er tankevekkende, det er rett og slett skremmende, sier Bill de Blasio, som oppfordrer foreldre til å være på vakt og straks søke legehjelp ved mistanke om at barna kan ha fått sykdommen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer