Stadig færre skader seg på elsparkesykkel

Fra 2021 til 2022 ble antall skadde på elsparkesykkel i Oslo redusert med 64 prosent. Statens vegvesen tror regelendringene har bidratt til reduksjonen.

Det er god plass til tre på en elsparkesykkel, men nå er det forbudt. Det vises på skadestatistikken. Foto: Geir Olsen / NTB
Det er god plass til tre på en elsparkesykkel, men nå er det forbudt. Det vises på skadestatistikken. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

I 2021 ble 1.878 personer skadd på elsparkesykkel i Oslo. I 2022 var tallet redusert til 673, en nedgang på 64 prosent. Det viser tall fra Oslo skadelegevakt.

Tiltakene for å øke trafikksikkerheten med elsparkesykler fungerer slik de er ment å gjøre, slår Statens vegvesen fast.

– Regelendringene som er gjort de siste par årene, har fungert. Det er vi veldig glade for. Det lover også godt for vår- og sommersesongen i år, sier Guro Ranes, avdelingsdirektør for Trafikksikkerhet i Statens vegvesen.

De viser blant annet til at kommunene nå kan regulere utleievirksomheten for elsparkesykler i sin kommune. I Oslo har det ført til at antall elsparkesykler for utleie er mer enn halvert, samtidig som det er innført nattestenging fra klokken 23 til 5.

I tillegg er det fra statens side blant annet innført promillegrense.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer