Stabilt nivå på sykemeldingene: - Veksten har stoppet

Det var 55.700 nye personer som sykmeldte seg forrige uke. Tallet ligger dermed stabilt, noe som også gjelder antallet coronasykemeldte.

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Antallet nye personer med legemeldt sykefravær forrige uke var 300 færre enn uka før, viser tall fra Nav. Av disse ble 28.900 sykmeldt for coronarelaterte diagnoser, noe som er samme antall som uka før.

Andelen av sykemeldingene som er coronarelatert, fortsetter dermed å ligge på om lag 50 prosent, slik det har vært de siste ukene.

– Veksten i antall nye sykmeldte har tydelig stoppet opp, og antallet nye sykmeldte har nå vært stabil de siste tre ukene. Lettelsene i smitteverntiltakene har så langt ikke resultert i flere sykmeldte arbeidstakere, sier statistikksjef i Nav, Ulf Andersen.

Det er 27.800 flere sykemeldte enn samme uke i fjor. Det er flest sykmeldte i helse- og sosialtjenestene, med 15.100 personer.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer