SSB: Svekket krone bidro til kraftig eksportvekst

Det norske handelsoverskuddet ble på 86,9 milliarder kroner i oktober. Det er det høyeste nivået siden januar i år.

Den norske kronen har svekket seg betydelig det siste året og falt ytterligere i oktober. En svakere krone virker positivt inn for lønnsomheten i eksportrettet industri, mens importvarene blir dyrere. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Den norske kronen har svekket seg betydelig det siste året og falt ytterligere i oktober. En svakere krone virker positivt inn for lønnsomheten i eksportrettet industri, mens importvarene blir dyrere. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Norge eksporterte varer for 174 milliarder kroner i oktober, viser t allene for utenrikshandelen fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Økning fra september er på hele 32 prosent.

– Økningen skyldes blant annet høyere utførsel av naturgass etter omfattende vedlikeholdsperiode i september, sier seksjonssjef Therese Vestre i SSB.

Også råolje og fastlandseksporten styrket seg, mens veksten for laks fortsetter og ga rekordhøye verdier for fiskeeksporten.

Sammenlignet med oktober i fjor var eksportinntektene 9 prosent lavere, men langt på vei nærmere fjorårets nivåer enn foregående måneder.

Den norske kronen har svekket seg betydelig det siste året og falt ytterligere i oktober. En svakere krone virker positivt inn for lønnsomheten i eksportrettet industri, mens importvarene blir dyrere.

Importverdien i oktober endte på 87,4 milliarder kroner, ned 0,7 prosent fra september og 6,8 prosent fra oktober i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer