Sri Lankas president har gått av

Sri Lankas president Gotabaya Rajapaksas oppsigelse er formelt godkjent, to dager etter at han flyktet til Maldivene.

Sri Lankas president Gotabaya Rajapaksas oppsigelse er formelt godkjent. Her drikker en demonstrant en kopp te ved siden av en plakat med bilder av Rajapaksa og brødrene. Foto: Eranga Jayawardena / AP / NTB
Sri Lankas president Gotabaya Rajapaksas oppsigelse er formelt godkjent. Her drikker en demonstrant en kopp te ved siden av en plakat med bilder av Rajapaksa og brødrene. Foto: Eranga Jayawardena / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Gotabaya har formelt gått av, sa Mahinda Yapa Abeywardana, lederen for Sri Lankas nasjonalforsamling, til journalister fredag.

Fra torsdag vil han ikke lenger virke i embetet, sier Abeywardana. Nasjonalforsamlingen møtes lørdag for å begynne arbeidet med å velge en ny president, noe som ifølge Abeywardana ikke burde ta mer enn sju dager.

Videre vil statsminister Ranil Wickremesinghe fungere som president fram til nasjonalforsamlingen utepeker en ny, sier Abeywardana videre.

Wickremesinghe ble utpekt som fungerende president da Rajapaksa rømte landet onsdag. Store demonstrasjoner på den kriserammede øystaten krevde at presidenten måtte gå av.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer