Sri Lankas fungerende president erklærer unntakstilstand

Sri Lankas fungerende president har erklært unntakstilstand som følge av den politiske uroen i landet.

Statsminister Ranil Wickremesinghe er utnevnt til fungerende president etter at Gotabaya Rajapaksa trakk seg sist uke, men mange demonstranter mener Wickremesinghe også må gå. Foto: Rafiq Maqbool / AP / NTB.
Statsminister Ranil Wickremesinghe er utnevnt til fungerende president etter at Gotabaya Rajapaksa trakk seg sist uke, men mange demonstranter mener Wickremesinghe også må gå. Foto: Rafiq Maqbool / AP / NTB. Vis mer
Publisert

– Det er på sin plass å gjøre dette, av hensyn til offentlig sikkerhet, for å bevare ro og orden og sikre forsyningen av varer og tjenester som er nødvendig for samfunnet, sier Ranil Wickremesinghe i en uttalelse.

Han er landets statsminister og ble utnevnt til fungerende president etter at president Gotabaya Rajapaksa rømte landet og gikk av sist uke. Det skjedde etter omfattende protester og krav om at han måtte trekke seg.

Etter planen skal en ny president velges av nasjonalforsamlingen onsdag denne uken. Wickremesinghe regnes som en av de fremste av de fire kandidatene. Samtidig mener mange av demonstrantene at han også må gå.

Sri Lanka er for tiden inne i sin verste økonomiske krise på flere tiår og opplever blant annet akutt drivstoffmangel.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer