Sri Lanka-terroren

Sri Lanka blokkerer sosiale medier etter terrorangrepene

Sri Lankas regjering har blokkert adgangen til flere sosiale medier-plattformer etter opptøyer i flere større byer natt til mandag.

En soldat kroppsvisiterer troende som er på vei inn til gudstjeneste i en katolsk kirke i Colombo søndag. Mandag blokkerte myndighetene i landet flere sosiale medier etter uro mellom ulike religiøse grupper. Foto: AP / NTB scanpix
En soldat kroppsvisiterer troende som er på vei inn til gudstjeneste i en katolsk kirke i Colombo søndag. Mandag blokkerte myndighetene i landet flere sosiale medier etter uro mellom ulike religiøse grupper. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Adgangen til både Facebook, WhatsApp og Instagram ble blokkert etter flere voldelige sammenstøt mellom kristne og muslimer. Flere av sammenstøtene har kommet etter debatter på blant annet Facebook.

– Ikke le mer, en dag kommer du til å gråte, skrev en muslimsk butikkeier på Facebook. Det tok lokale kristne som en advarsel om et nytt angrep. Like etter angrep en gruppe kristne butikkeieren, før den samme gruppen angrep en moské i nærheten.

Politiet har pågrepet flere i Chilaw, Kuliyapitiya og Dummalasuriya på Sri Lankas vestkyst.

Landet har vært preget av mange sammenstøt etter terroren 1. påskedag, der over 250 mennesker mistet livet. IS har hevdet å stå bak angrepet som var rettet mot kirker og hoteller.

Rundt 10 prosent av befolkningen på Sri Lanka er muslimer, mens kristne utgjør rundt 7,6 prosent.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer