Sprengt kapasitet på Stavanger universitetssjukehus

Stavanger universitetssjukehus (SUS) har sendt ut melding til kommuner og legevakter med beskjed om å vurdere alle innleggelser ekstra nøye.

Coronasituasjonen, RS-viruset og ellers stor pasientpågang gjør situasjonen vanskelig på Stavanger universitetssjukehus. Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB
Coronasituasjonen, RS-viruset og ellers stor pasientpågang gjør situasjonen vanskelig på Stavanger universitetssjukehus. Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årsaken er at sengeplassene på sykehuset er fylt opp, melder Stavanger Aftenblad.

– Kapasiteten er sprengt, dette var et nødvendig skritt, sier fagdirektør Eldar Søreide ved Helse Stavanger HF til avisen.

I brevet han har sendt ut, skriver han at koronasituasjonen, RS-viruset og ellers stor pasientpågang gjør situasjonen vanskelig på sykehuset, som allerede er presset på grunn av et stort antall sykmeldte medarbeidere.

Lenger ned ber han derfor at alle innleggelser vurderes ekstra nøye resten av uken og gjennom helgen, ifølge Aftenbladet.

Også ved andre sykehus er kapasiteten sprengt. Gjøvik sykehus melder om lignende problemer, skriver Oppland Arbeiderblad.

– Det er fullt på sykehuset, og det er ikke bare pasienter med koronasykdom. Vi har jo en økning i innleggelser som følge av covid-19, men det er ikke dette som utelukkende er årsaken til at kapasiteten er sprengt, sier pressevakt Line Fuglehaug ved sykehuset Innlandet Gjøvik til avisen.

(©NTB)

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer