«Spreng dritten» og «Brenn ned hele» ble skrevet om bygget. Nå er de anmeldt

Islam Nets leder Fahad Qureshi har anmeldt det han mener er 17 konkrete trusler og oppfordringer mot den muslimske organisasjonens moské- og aktivitetssenter.

Den muslimske organisasjonen Islam Net har fått tillatelse fra Plan- og bygningsetaten i Oslo til å bruke bygningen de eier i Haavard Martinsens vei 5 i Groruddalen i Oslo som forsamlingshus. Foto: Terje Pedersen / NTB
Den muslimske organisasjonen Islam Net har fått tillatelse fra Plan- og bygningsetaten i Oslo til å bruke bygningen de eier i Haavard Martinsens vei 5 i Groruddalen i Oslo som forsamlingshus. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

«Brenn ned hele moskédritten.» «Det må sprenges i lufta med dynamitt.» «Spreng dritten», er noen eksempler på kommentarer som nylig er blitt publisert i sosiale medier under innlegg som omhandler Islam Nets nye moské- og aktivitetssenter i Groruddalen i Oslo.

Flere av innleggene er skrevet på Facebook-gruppen til Stopp islamiseringen av Norge (Sian) av ulike gruppemedlemmer. Andre kommentarer er skrevet av ulike personer på Sian-leder Lars Thorsens personlige Facebook-profil.

Qureshi forteller til Vårt Land at både han selv og medlemmene i Islam Net er sterkt preget av det han oppfatter som terrortrusler.

– Vi har registrert 17 konkrete trusler og oppfordringer til å begå terrorhandlinger mot Iman aktivitetssenter, sier han.

Nå har Qureshi anmeldt samtlige av dem som står bak de 17 kommentarene.

– Vi har bedt politiet undersøke om det er grunnlag for å straffefølge Thorsen og Sians ledelse for å tilrettelegge for terroroppfordringer på norsk jord, sier Qureshi.

Politiadvokat Kristina E. Bruusgaard i Øst politidistrikt i Lillestrøm bekrefter trusselanmeldelsene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer