USAs presidentvalg 2020:

- Spørsmålet som vi alle stiller i kveld, er: «Kan vi virkelig ha to sånne til?»

Amerikanere er skuffet over at Fox-profilen Chris Wallace ikke greide å styre debatten mellom Donald Trump og Joe Biden. Et gjørmebad og en skam, lyder dommen.

Debatten mellom president Donald Trump og Joe Biden får det glatte lag av amerikanske kommentatorer. Foto: Morry Gash / AP / NTB
Debatten mellom president Donald Trump og Joe Biden får det glatte lag av amerikanske kommentatorer. Foto: Morry Gash / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Chris Wallaces debattinnsats i kveld var en sterk påminnelse om at barnehagelærere er underbetalt, tvitrer Trevor Noah, som leder det satiriske nyhetsprogrammet The Daily Show.

Sosiale medier flommet natt til onsdag over med frustrasjon over den kaotiske debatten, som var preget av konstante avbrytelser og to debattanter som snakket forbi hverandre og skjelte hverandre ut.

– Chris Wallace oppførte seg ikke som en debattleder, Donald Trump oppførte seg ikke som en debattant. Donald Trump var krenkeren, og Chris Wallace var blant dem som ble krenket, skriver MSNBC' programleder Nicolle Wallace, som for øvrig ikke er i slekt med debattlederen.

På Twitter er det de som mener at Wallace gjorde en dårlig jobb, mens andre lurer på om det i det hele tatt var mulig å få kontroll.

CNNs Wolf Blitzer stiller spørsmål ved om de to gjenværende debattene lar seg gjennomføre.

Irriterte seere

En meningsmåling fra CBS viser at kun 17 prosent av seerne mener at debatten var informativ. Hele 69 prosent sier de ble irritert.

Wallace forsøkte å stille godt vinklede spørsmål til både Trump og Biden. Tre ganger spurte han Trump om han erkjenner at det foregår klimaendringer, mens han spurte Biden om hvorvidt hans klimatiltak vil skade amerikansk økonomi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer