Sophie Elise

Spilte død i fontene i Arendal

I klimakampens navn tok kjendisblogger Sophie Elise og en håndfull andre aktivister fra Extinction Rebellion Norge et bad i en fontene i Arendal.

Bloggeren Sophie Elise Isachsen deltar i en demonstrasjon i regi av klimaktivistene i Extinction Rebellion i Arendal under Arendalsuka torsdag. Foto: Toril Fjørtoft Lohne / NTB scanpix
Bloggeren Sophie Elise Isachsen deltar i en demonstrasjon i regi av klimaktivistene i Extinction Rebellion i Arendal under Arendalsuka torsdag. Foto: Toril Fjørtoft Lohne / NTB scanpix Vis mer
Publisert

«Hva er det vi gjør? Planeten vår dør» og «Bli med i opprøret» sto det på bannerne som dannet bakteppet for aksjonen, som ble heftig filmet og fotografert av forbipasserende.

Et øyenvitne forteller at gruppa, flere av dem barbeint, kom gående bortover mot torvet i Arendal mens de sang stille og rolig. På plassen midt i sentrum av byen gikk flere av dem ut i fontenen og la seg stille ned, mens en av aktivistene ropte ut budskapet gjennom en megafon.

Extinction Rebellion er en internasjonal gruppe som krever at myndighetene verden over erkjenner at global oppvarming, ødeleggelsen av biosfæren og masseutryddelsen av arter er vår tids største utfordringer.

Mandag ble 14 personer fra organisasjonen stoppet og bortvist av politiet i forbindelse med Arendalsuka, men det hindret dem ikke i å gjennomføre torsdagens aksjon.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer