Spiegel: Tyskland godkjenner leveranser av Leopard 1-stridsvogner til Ukraina

Den tyske regjeringen har gitt grønt lys til leveranser av 178 Leopard 1-stridsvogner til Ukraina, erfarer nyhetsmagasinet Spiegel.

Boris Pistorius besøkte nylig en tysk stridsvognbataljon. Tirsdag kom han til Ukrainas hovedstad Kyiv og kunngjorde at Tyskland sender Leopard 1-stridsvogner til Ukraina. Arkivfoto: Martin Meissner / AP / NTB
Boris Pistorius besøkte nylig en tysk stridsvognbataljon. Tirsdag kom han til Ukrainas hovedstad Kyiv og kunngjorde at Tyskland sender Leopard 1-stridsvogner til Ukraina. Arkivfoto: Martin Meissner / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen i Berlin besluttet i januar å levere moderne Leopard 2-stridsvogner fra den tyske hærens lagre, til Ukraina.

Tirsdag melder Spiegel , uten å oppgi kilder, at den tyske regjeringens sikkerhetsråd har godkjent leveranser av 178 stridsvogner av den eldre typen Leopard 1.

Antallet er betydelig høyere enn det som tidligere er opplyst. Noen av stridsvognene skal sendes i sommer, men flesteparten skal leveres neste år, skriver Spiegel.

Mange av de eldre Leopard-vognene står på lager, blant annet hos tyske Rheinmetall. Selskapets toppsjef regner med at de kan levere 20–25 av stridsvognene til Ukraina i år.

– Resten av de 88 vi har, vil bli levert til neste år, sier Armin Papperger på en regional konferanser.

En rekke av Ukrainas vestlige allierte har lovet å gi ulike typer Leopard-stridsvogner til Ukraina i kampen mot den russiske invasjonsmakten.

Stridsvognene er produsert i Tyskland, og Tyskland må derfor gi tillatelse til at andre land kan videreeksportere materiellet. En slik lisens ble gitt i forrige uke.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer