Kongsberg:

Spesialenheten vil ha opplysninger om responstid

Spesialenheten for politisaker vil innhente informasjon fra politiet for å skaffe seg et bedre bilde av det som skjedde på Kongsberg onsdag kveld.

Oslo 20200620. Fungerende sjef for Spesialenheten for politisaker Liv yen etter fengslingsmtet for Eirik Jensen i rettssal 250 i Oslo Tinghus lrdag. Ekspolitimann Eirik Jensen ble dmt til 21 rs fengsel for grov korrupsjon og innfrsel av hasj.Foto: Fredrik Hagen / NTB
Oslo 20200620. Fungerende sjef for Spesialenheten for politisaker Liv yen etter fengslingsmtet for Eirik Jensen i rettssal 250 i Oslo Tinghus lrdag. Ekspolitimann Eirik Jensen ble dmt til 21 rs fengsel for grov korrupsjon og innfrsel av hasj.Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det har i dag kommet fram nye opplysninger, blant annet at det tok tid fra politiet kom til stedet og hadde første observasjonen av gjerningspersonen, og fram til han ble pågrepet, skriver i Liv Øyen, leder for etterforskningsavdeling Øst-Norge, i en pressemelding torsdag.

Spesialenheten ble varslet i 23-tiden onsdag kveld om at politiet hadde løsnet et varselskudd i forbindelse med pågripelsen av 37-åringen.

– Det var ingen opplysninger om skade som følge av varselskuddet. Spesialenheten etterforsker ikke varselskudd av eget tiltak dersom varselskuddet ikke har medført skade eller død, opplyser Øyen.

– Spesialenheten har ikke iverksatt etterforskning, men vil innhente informasjon fra politiet for å skaffe oss et bedre bilde av hva som har skjedd, skriver lederen for etterforskningsavdeling Øst-Norge.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer