Spesialenheten etterforsker politiskuddet på E18

Spesialenheten har besluttet å iverksette etterforskning etter at politiet skjøt en person på Bygdøylokket i Oslo i morgentimene onsdag.

En mann ble skutt av politiet på E-18 ved Bygdøy lokket i Oslo. Mannen skal ha truet flere bilister med kniv. Politiet opplyser at mannen ikke er alvorlig skadd. Foto: Lise Åserud / NTB
En mann ble skutt av politiet på E-18 ved Bygdøy lokket i Oslo. Mannen skal ha truet flere bilister med kniv. Politiet opplyser at mannen ikke er alvorlig skadd. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Spesialenheten opplyser at de ønsker å få belyst hendelsesforløpet, og de nærmere omstendighetene rundt situasjonen hvor det ble avfyrt skudd onsdag.

En mann som truet bilister på E18 ved Bygdøy med kniv, ble skutt av politiet tidlig onsdag morgen. Han er ikke alvorlig skadd.

Foto: Lise Åserud / NTB
Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Politiet fikk melding om saken klokken 5.20, sier operasjonsleder Sven Christian Lie til NTB. Da politiet kom fram, forsøkte mannen å ta seg inn i flere biler. Politiet avfyrte da ett skudd som traff mannen i beinet.

Ikke alvorlig skadd

Mannen som ble skutt, er ikke alvorlig skadd og behandles på sykehus. Det er ikke meldt om andre skadde, opplyser politiet.

E18 ble sperret under Bygdøylokket i østgående retning mens politiet gransket åstedet, men strekningen ble åpnet igjen litt før klokken 8.

Foto: Lise Åserud / NTB
Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Politiet opplyser onsdag formiddag at fornærmede på stedet er avhørt sammen med vitner til hendelsen. I tillegg er det gjennomført kriminaltekniske undersøkelser. De understreker at det fortsatt er behov for å hente inn flere opplysninger før politiet kan si noe om årsak og bakgrunn for hendelsen.

– Enkelthendelse

Ifølge politiet fremstår dette som en enkelthendelse, som ikke har noen sammenheng med det forhøyede trusselnivået.

Kripos er varslet og vil bistå Spesialenheten med åstedsundersøkelser.

Spesialenheten opplyser videre at det involverte våpenet vil bli sikret, og at tjenestepersoner og vitner skal avhøres så snart som mulig.

(©NTB)

ÅRER: En video som spres på sosiale medier, skal angivelig vise ukrainske soldater late som de «ror» en norskdonert artillerivogn. Video: Dagbladet TV / Twitter @Doge_techno5 Vis mer
Mer om