Brexit

Spekulasjoner om Mays framtid

Britiske medier melder at statsminister Theresa Mays framtid vil bli tema på møter med regjeringsmedlemmer senere onsdag.

Statsminister Theresa May er i hardt vær. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix
Statsminister Theresa May er i hardt vær. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

May la tirsdag fram enda en ny plan for å få brexit igjennom i Parlamentet. Men planen ser ikke ut til å blidgjøre kritikerne, verken i hennes eget konservative parti eller hos opposisjonen.

Tvert imot gynger grunnen under henne, og ryktene svirrer i britiske medier om at May om kort tid kan være ferdig.

Skottlandsminister David Mundell har bedt om et hastemøte med May, etter sigende for å diskutere hennes framtid, og senere onsdag ettermiddag skal også en delegasjon brexitforkjempere i regjeringen møte henne, skriver politisk korrespondent Paul Brand i TV-stasjonen ITV på Twitter.

Det er i tillegg planlagt et internt partimøte i torypartiet der Mays framtid kan bli tema.

BBCs politiske redaktør Laura Kuenssberg skriver på Twitter at enkelte kilder i regjeringen sier de ikke tror at May vil bli sittende som statsminister lenger enn til mandag, men at andre er uenige.

Statsministerens tilbud til de folkevalgte er blant annet at Parlamentet skal få bestemme om det skal holdes en ny folkeavstemning om brexit – forutsatt at forsamlingen vedtar hennes siste brexitplan.

En avstemning om planen er planlagt i begynnelsen av juni.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer