Sparket politimann går til sak

En politimann i Vest politidistrikt som er dømt for å lese tekster om overgrep mot barn, stevner Politidirektoratet for ugyldig oppsigelse.

En politimann som fikk sparket i Vest politidistrikt, har gått til sak mot Politidirektoratet for ugyldig oppsigelse. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
En politimann som fikk sparket i Vest politidistrikt, har gått til sak mot Politidirektoratet for ugyldig oppsigelse. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Mannen har gått til sak mot Politidirektoratet (POD), opplyser hans advokat, forsvarer Einar Drægebø til Bergens Tidende.

Seksjonsleder Frode Aarum i POD bekrefter at de har mottatt en stevning.

Saken mot mannen startet i 2017. Politiet mente han hadde lest tekster som fremstilte overgrep mot barn. Han vedtok et forelegg på 15.000 kroner, men erkjente ikke straffskyld.

Mannen ble sagt opp som følge av saken, men klagde på oppsigelsen til Politidirektoratet. Han mener oppsigelsen er ugyldig.

I desember 2019 fastslo POD at oppsigelsen fra Vest politidistrikt var gyldig, og mannen måtte fratre sin stilling umiddelbart, opplyser Linda Endresen Birkeland, leder for HR- og HMS-staben i Vest politidistrikt.

Noen måneder tidligere hadde mannen blitt dømt i saken i tingretten.

Mannen krevde nemlig i 2017 at saken måtte etterforskes på nytt. Politiet mente at den nye etterforskningen avdekket nytt materiale mot mannen og tok derfor ut tiltale mot ham i 2019.

I oktober ble han i Bergen tingrett dømt for blant annet å ha lest tekster på nett om seksualisert vold mot spedbarn. Mannen nekter straffskyld for dette.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer