Sparkes og etterforskes etter propalestinsk innlegg: - Jeg angrer ikke

Anwar El Ghazi er ferdig i den tyske fotballklubben Mainz etter at han i oktober publiserte et propalestinsk innlegg i sosiale medier.

Anwar El Ghazi er ferdig i Mainz etter uttalelsene om konflikten mellom Israel og Hamas. Foto: Peter Dejong, File / AP / NTB
Anwar El Ghazi er ferdig i Mainz etter uttalelsene om konflikten mellom Israel og Hamas. Foto: Peter Dejong, File / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

El Ghazi ble først suspendert av klubben, men ble senere hentet tilbake i varmen. Like etterpå la spilleren ut et nytt innlegg der han ikke tok avstand fra sine tidligere uttalelser om krigen mellom Israel og Hamas på Gazastripen.

Nå har klubben gått til det skritt å avslutte nederlenderens kontrakt, opplyser de på sine nettsider.

Tidligere fredag bekreftet tysk påtalemyndighet at de har innledet en etterforskning av El Ghazi. Han skal være mistenkt for å ha «forstyrret den offentlige fred og oppfordre til kriminelle handlinger», ifølge en melding som nyhetsbyrået AFP har gjengitt.

– Jeg angrer ikke på min posisjon. Jeg distanserer meg ikke fra det jeg sa, verken i dag eller til mitt siste åndedrag. Hvordan kan vi som verdenssamfunn være stille når uskyldige barn dør? Antallet stiger hver dag. Dette må stoppe, skrev El Ghazi i en uttalelse på X/Twitter onsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer