Kampfiksing

Spanske fotballspillere pågrepet for mistenkt kampfiksing

Flere spanske fotballspillere ble mandag pågrepet av politiet, mistenkt for å ha bidratt til kampfiksing i landets to øverste divisjoner.

Spanske medier melder at en tidligere Real Madrid-spiller er pågrepet i en påstått sak om kampfiksing i spansk fotball. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Spanske medier melder at en tidligere Real Madrid-spiller er pågrepet i en påstått sak om kampfiksing i spansk fotball. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pågripelsene bekreftes av ledelsen i den spanske ligaen. De kommer som følge av en etterforskning ligaledelsen skal ha tatt initiativ til.

Ifølge det spanske nyhetsbyrået Europa Press skal to av spillerne som er arrestert tilhøre klubber i landets øverste divisjon. Andre spanske medier hevder å kjenne til at en tidligere Real Madrid-spiller skal være blant de pågrepne. Det samme skal flere andre fotballprofiler, der iblant en klubbpresident.

Avisen Marca, med henvisning til Servimedia, knytter spillere og ledere til klubber som Valladolid, Deportivo de La Coruña, Getafe og Huesca.

Til det franske nyhetsbyrået AFP bekrefter spansk politi at en aksjon pågår, uten å ville gå nærmere i detalj.

Ledelsen i den spanske ligaen opplyser i sin uttalelse at den i løpet av 2018/19-sesongen ble informert om åtte mistenkelige tilfeller av «handlinger relatert til kampfiksing». I tillegg skal den ha blitt kjent med 18 tilfeller av at spillere satset penger på utfallet av kamper.

Ligaen takker videre politiet for «den ekstraordinære innsatsen som er lagt ned for å bryte ned det som ser ut til å være en organisert kriminell gruppering som har vært dedikert til å skaffe seg økonomisk gevinst gjennom å forhåndsbestille utfall av fotballkamper».

De pågrepne skal være mistenkte for kampfiksing, korrupsjon og hvitvasking av penger.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer