Spansk politi reddet 400 kjæledyr

Spansk politi sier de har reddet mer enn 400 dyr, primært hunder og katter, i en aksjon mot et internasjonalt smuglernettverk. 13 personer er pågrepet.

Publisert

Nettverket mistenkes for å ha importert kjæledyr fra Øst-Europa i små og dårlig ventilerte biler over distanser på mer enn 200 mil, opplyser politiet i en uttalelse.

Videre skriver politiet at de dårlige sanitærforholdene dyrene ble fraktet i, gjorde at noen av dem fikk smittsomme sykdommer. Noen døde også av mishandling.

Myndighetene mistenker at smuglernettverket brukte forfalskede dokumenter for å selge syke kjæledyr som friske. Etterforskningen ble innledet i slutten av 2020 etter at politiet fikk flere klager om dårlige sanitærforhold på en dyrebutikk sentralt i Barcelona.

Deretter ble 33 syke hunder reddet, og det ble oppdaget at dokumentene om dyrene hadde «åpenbare uregelmessigheter».

Nettverket skal ha vært aktive i Barcelona, Madrid, Andorra og deler av Øst-Europa. De pågrepne blir tiltalt for dyremishandling, bedrageri, dokumentforfalskning og hvitvasking.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer